- En blogg om träning, livet och min väg mot Kalmar Ironman 2014.

söndag 1 januari 2012

Året som gått..

Nu tänkte jag försöka mig på en liten sammanfattning av året 2011. Ett år som började med crossfit och avslutades med full satsning på triathlon.

Januari -11: Sophie tränar crossfit. Går upp 2 kg i vikt (kolla armarna) och klarar av att göra 51 armhävningar på 1 minut. Får någon gång här för sig att göra Kalmar Iromman i augusti.


Februari -11: Sophie börjar på crawlkurs och inser att simning inte var så lätt som hon hade hoppats. Att skjuta ifrån, ta 4 crawltag och sedan gå tillbaka på botten gör man ingen Ironman på.


Mars -11: Sophie anmäler sig till Kalmar Ironman och Borås Triathlon. Tränar fortfarande väldigt mycket crossfit och "vila" finns inte i hennes liv.

April -11: Dags för dom första cykelpassen ute! Simningen går framåt trots en motivationssvacka. Sophie får hem sin nya kärlek - en Trek Madone 5.2.


Maj -11: Sophie har blogg-torka och skriver inte ett inlägg på 2 månader.

Juni -11: Sophie gör sin triathlondebut i Mitt i Borås Triathlon. 1/10 Iromman på 62 minuter vilket räckte till en 6:e plats. Höfterna börjar krångla och nu är en start i Kalmar väldigt långt borta.


Juli -11: Sophie genomför Vansbro Triathlon. 1/2 Ironman på tiden 6.08. Sophie trodde här att det skulle vara en omöjlighet att göra den dubbla distansen i Kalmar.


Augusti -11: KALMAR IRONMAN på tiden 12:52:53.


September -11: Sophie ska ha vilomånad men tjuvtränar lite ändå. Sophie bestämmer sig för att satsa till 100% på triathlon 2012.

Oktober -11: Träningen är igång på riktigt och Sophie tar hjälp av Andreas Lindén med träningen. Sophie springer 3 km på 13:45.


November -11: Första träningsmånaden med Andreas. Sophie och Henrik anmäler sig till Abu Dhabi International Triathlon 3/3 2012.


December -11: Inneträningens månad. Sophie har förbättrat sin tid på 3 km med 40 sekunder på två månader. Hon kan inte vara mer laddad inför 2012! GOTT NYTT ÅR!



Det här året har varit en fantastiskt år. Henrik har stöttat och hjälpt mig till 100% och de senaste 6 månaderna har han även levt mitt liv vad gäller träningen vilket är ett stort lyft i vårt liv tillsammans! Jag vill även passa på att tacka Henrikssons cykel för all hjälp med utrustning under året och Trek för hjälp med cykeln. Utan er hade det aldrig gått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar